Thursday, January 5, 2012

Layan Lagu nie k...huhuhu..

Huh...boring tol la....hahaha...tp bila dengar lagu nie ok balik...hahaha...so layan je k...

Tuesday, November 29, 2011

Free download Internet Download Manager v.6.57



 Click This  For Download

Hai..kali nie saya hanya ingin berkongsi software yang dapat melajukan proses mendownload sesuatu di internet dengan lebih cepat.

*Selepas anda download software ini,extract lepas tu install dan kemudian copy crack dan paste pada bahagian c-program file-internet download manager dan run crack tersebut.
*Kalau masih x faham boleh tingallkan komen di bawah ye...huhuhu

Thursday, March 31, 2011

Autodesk 3Ds Max 2011-keygen download only

Autodesk 3ds Max 2011 - Keygen only (6MB)

P/s : After download Right click on the keygen and then choose "Run as Administrator" :) use instruction at notepad..enjoy...
 
 

Monday, March 28, 2011

Backup Online Data Anda Dengan Dropbox dan Xmarks

Pernahkah anda kehilangan data-data penting yang pernah di simpan di dalam komputer,hard disk,atau pun pendrive?mesti pernah bukan.Bagi pelajar-pelajar universiti benda ini amat berguna kepada anda,kerana saya juga pernah melaluinya apabila data-data untuk digunakan dalam menyiapkan assigment hilang begitu sahaja.

Tak nak perkara berikut terjadi pada anda? jadi gunakanlah Dropbox & Xmark.

Dropbox


Servis online backup terbaik untuk semua. Percuma dan mudah digunakan. Wajib untuk semua pengguna internet!
1. Daftar akaun Dropbox disini
2. Download perisian Dropbox

3.Install perisian Dropbox dan login akaun anda.
4.Pergi ke My Documents dan anda akan melihat folder My Dropbox telah tersedia.

5. Sekarang anda hanya perlu pastekan hasil kerja anda dalam folder tersebut dan ia akan automatik backup ke online Dropbox. Atau terus saja save document anda dalam folder My Dropbox. Senang bukan?


6.File/folder yang telah siap dibackup akan mempunyai ikon tick seperti dibawah.

7.File/folder yang belum siap dibackup mempunyai ikon sphere dibawah:

8.Sekiranya anda mempunyai perisian Dropbox di pc lain, segala file dalam folder My Dropbox juga akan terpapar pada pc tersebut. Sangat cool!
Dropbox on Cyberfly-PC Dropbox on Cyberfly-Laptop

9.Atau akses file anda dimana saja melalui web Dropbox.


Xmarks


Xmarks merupakan extension untuk web browser Firefox, Google Chrome, Internet Explorer dan Safari. Xmarks sangat best kerana ia akan automatik backup bookmark anda secara online, dan juga mergekan offline bookmark yg sudah tersedia ada. Dengan itu, anda tidak lagi akan kehilangan link ke website yang menarik/berguna biarpun pc anda rosak.
1.Dapatkan extension Xmarks disini.
2.Login ke akaun anda. Untuk pengguna Firefox, klik Tools->Xmarks->Xmarks Settings

3.Klik Syncronize now.

4.Sekarang semua bookmark anda telah dibackup online.
5.Sekiranya ada bookmark terbaru, Xmarks akan automatik backup (synchronize) secara online. Perhatikan pada bahagian bawah Firefox anda. Ikon flashing akan terpapar setiap kali anda bookmark sesuatu website.

6.Apa yang cool, sekiranya saya meminjam laptop EiNS dan mahu mengakses bookmark saya, saya hanya perlu login ke akaun Xmarks saya dan semua bookmark saya akan wujud pada laptop EiNS.
Firefox on Cyberfly-PC Firefox on Eins-Pc

Selamat mencuba dan semoga maju jaya ;)

Facebook Desktop for Windows/Mac

facebook desktop
Facebook Desktop ialah perisian yang membolehkan anda menerima notification facebook di desktop.Ianya mempunyai interface yang sangat cool dan boleh digunakan pada sistem operasi Windows dan Mac.

dunia sebelah zara
Segala status2 update rakan facebook anda juga akan dipaparkan dalam style fade in fade out.
facebook desktop for windows
Boleh juga update status facebook dengan pantas!
facebook desktop download
Download Facebook Desktop sekarang! http://facebookdesktop.com/

Customize Win 7 Starter dan Home Basic dengan Personalization Panel

Jika anda membeli netbook baru, pastinya ia didatangkan dengan sistem operasi Windows 7 Starter. Win 7 Stater walaupun ringan dan laju, tetapi malangnya anda tidak boleh customize wallpaper, theme, color scheme dan sebagainya.
Pengguna Windows 7 Home Basic pula tidak mempunyai option untuk menggunakan Aero Glass (transparency) menjadikan Windows 7 kelihatan langsung tidak menarik pada pandangan pengguna komputer di masa kini.
Personalization Panel ialah perisian yang baru ditulis bagi membantu pengguna 7 Starter dan Home Basic menikmati sistem operasi yang ada pada komputer mereka.
windows 7 starter


Dengan Personalization Panel, anda boleh menukar wallpaper dan tema Windows 7 Starter. Tanpa program ini adalah mustahil untuk anda customize 7 Starter anda.
windows 7 home basic

Dengan program ini juga anda boleh gunakan Aero Glass pada Windows 7 Home Basic. Ada transparency barulah nampak sangat bergaya.
Untuk menggunakan third party theme pada semua jenis Windows; anda memerlukan UxTheme patch : UxStyle (http://www.UxStyle.com)
Download Personalization Panel | Windows 7 Starter dan Home Basic sahaja.

Install Mac OSX Snow Leopard ke dalam PC biasa anda

MacOSX Snow Leopard merupakan sistem operasi yang digunakan oleh siri MacBook, MacMini, iMac dan MacPro keluaran Apple. Berbeza dengan sistem operasi lain seperti Windows dan Linux, MacOSX tidak boleh digunakan pada pc biasa. MacOSX hanya ekslusif untuk komputer keluaran Apple sahaja.
snow-dekstop
Jika anda berminat mencuba MacOSX tetapi masih belum bersedia mengeluarkan ribuan ringgit untuk membeli komputer Mac, tutorial kali ini membawakan anda cara install MacOSX Snow Leopard ke pc anda.
Sebelum bermula, perlu aku nyatakan tutorial ini bukanlah berkenaan tema Windows yang menyamai MacOSX. Kami akan menunjukkan anda bagaimana untuk install MacOSX Snow Leopard ke dalam pc anda, dan gunakannya sebagai sistem operasi utama seperti komputer Mac yang lain.

Keperluan Utama:

1. DVD Mac OSX Snow Leopard 10.6.3 (rm109) (Apple Malaysia Store)
2. DVD iatkos s3 v2
3. Komputer dengan processor Intel.
4. Grafik kad Nvidia atau Ati. Nvidia amat digalakkan.
5. Hard disk kosong.

Info

Iatkos S3 v2 merupakan salah satu distro MacOSX yang telah dioptimize untuk kegunaan pc yang menggunakan processor intel. Dengan kata lain, anda tidak dapat membeli dvd Iatkos s3 v2 secara rasmi. Disebabkan MacOSX merupakan perisian berbayar, anda seharusnya membeli dvd retail MacOSX Snow Leopard  sebelum menggunakan Iatkos S3 v2. Kelebihan menggunakan Iatkos S3 v2 ialah dvd ini mengandungi banyak driver hardware, memudahkan process install MacOSX ke pc anda sehingga ke tahap minima.

Amaran:

1. Cuba dengan risiko anda sendiri. Pastikan anda telah backup semua data dalam hard disk anda kerana anda perlu melakukan repartition untuk install MacOSX dan semua data dalam hard disk anda akan hilang.
2. Tutorial ini tidak di jamin berfungsi 100% kerana setiap pc mempunyai pelbagai hardware dan setiap hardware compatibility nya berbeza dengan MacOSX. Anda disarankan membaca compatibility list sebelum mencuba:
3. Tutorial ini untuk pc/laptop yang menggunakan processor Intel sahaja. Processor AMD tidak sesuai untuk tutorial ini.

Spesifikasi PC untuk tutorial ini

Processor : Intel Core 2 Duo E6600 2.4ghz
Motherboard : ECS G31T-M7 v1.0 socket 775
Grafik kad : Asus Nvidia 9600gt 512mb ddr3
RAM : 4gb ddr2 800 mhz

Persediaan:

1. Jika anda menggunakan lebih dari satu harddisk, sila gunakan satu hard disk sahaja.
2. Tanggalkan semua usb hardware yang tersambung kecuali mouse dan keyboard sahaja.
3. Pastikan anda tahu spesifikasi PC anda seperti sound chipset, LAN, dan lain-lain. Anda boleh gunakan PC wizard sekiranya tidak pasti.
Persediaan ini supaya tidak berlaku konflik semasa process install.

Langkah – langkah:

1. Set first boot sequence kepada DVD drive
macoxonpc1
2. Masukkan DVD iAtkos s3 v2 ke dalam dvd drive anda dan boot menggunakan DVD tersebut. Skrin ini akan terpapar.
IMG_0285
3. Tekan kekunci F8 ketika skrin di atas masih terpapar.
4.  Jika anda berjaya menekan kekunci F8, skrin dibawah akan terpapar. Pilih iATKOS S3 version 2. Jangan tekan enter lagi.
IMG_0286
5.  Taip –v       . Perhatikan command tesebut akan terpapar pada bahagian bawah skrin disebelah kiri. Selepas itu tekan enter.
IMG_0287
6. Tunggu sehingga proses loading siap dan skrin dibawah akan terpapar.
IMG_0288
7. Hanya klik Continue.
IMG_0289
8. Klik pada menu Utilities dan klik pada Disk Utility.
IMG_0290
9. Perhatikan pada sebelah menu kiri terpapar senarai drive pada pc anda. Klik pada hard disk yang anda mahu install Mac OSX. Pilih berapa partition yang anda mahukan (dibawah Volume Scheme) dan klik Options. Dalam contoh ini saya memlih dua partition.
IMG_0291
10. Pilih GUID Partition Table dan OK. Amaran! Semua data dalam hard disk anda akan terpadam.
IMG_0292
11. Jika anda mahukan partition kedua boleh diguna untuk Windows, format kepada MS-DOS (FAT)
IMG_0293
12. Klik Customize.
IMG_0294
13. Untuk Bootloader, klik AsereBLN v1.1.9
IMG_0295
14. Pada Booatloader Options, pilih Graphics Enabler (untuk grafik kad Nvidia sahaja), Ethernet, USB dan Legacy Logo.
IMG_0296
15. Pada bahagian Patches, pilih seperti gambar dibawah.
IMG_0297
16. Pada bahagian Drivers, pilih seperti gambar dibawah.
IMG_0298
17. Lagi pada bahagian Drivers. Pada VGA, pilih nVdia->Enablers->NVEnabler. Sekiranya anda menggunakan grafik kad ATI, pilih salah satu driver pada sub options ATI.
IMG_0299
18. Pilih driver untuk network kad anda.
IMG_0300
19. Setelah semuanya selesai, pilih partition yang telah diformat untuk MacOSX dan klik Install.
IMG_0301
20. Proses install akan memakan masa sehingga 20 minit. Jika process installation berjalan lancar, pc anda akan restart.
21. Sebelum memulakan pc anda, set first boot kepada hard disk dan second boot kepada dvd drive.
IMG_0302
22. Skrin ini akan terpapar, tekan F8.
IMG_0285
23. Sekiranya anda mempunyai OS lain seperti windows, anda dapat memilih OS mana untuk diboot melalui menu ini.
IMG_0303
24. Pilih MacOSX menggunakan –v . Jika semuanya berjalan lancar, anda akan dapat boot ke sistem operasi MacOSX. Tahniah!
25. Enjoy video intro MacOSX Snow Leopard yang super awesome!

Hackintosh

my mac spec
my mac 2
snow-dekstop
 jomphp on mac   

Nota:

1. Tidak berjaya install? Sila salin error yang terpapar dan google atau bertanya di forum InsanelyMac.
2.  Berjaya install tetapi tidak dapat boot MacOSX? Kemungkinan besar anda tersalah pilih driver. Reinstall atau sila salin error yang terpapar dan google atau bertanya di forum InsanelyMac.
3. Masalah driver? Cuba download MultiBeast. MultiBeast merupakan koleksi driver MacOSX untuk hardware PC.
4. Nak update ke 10.6.6? Baca tutorial ni Update MacOSX hackintosh to 10.6.6 atau tunggu tutorial dari aku.
5. Mahukan tutorial khas untuk hardware pc / laptop anda? Apa kata cuba lawati ruangan ini:
 Tutorial hackintosh for many hardware
6. Mahukan tutorial video yang mudah difahami?
Hackintosh video tutorial by Lifehacker
7. Mahu show off Hackintosh anda? Sila berbuat demikian di ruangan komen di bawah ye :D
7. Nantikan banyak lagi tips dan tutorial hackintosh dari aku selepas ini.